Gratis Fragt til Pakkeshop fra 249.-

Hurtig levering - 2-4 hverdage

Din Kurv

Din kurv er tom

1. Hvornår skal du fjerne dine smykker? 

Uanset hvilket materiale der er involveret er smykker sarte. Du bør altid fjerne dine smykker, når du arbejder med dine hænder eller deltager i aktiviteter, der involverer kemikalier eller slibemidler. Tag dine smykker af før følgende aktiviteter: 

 • Badning i klorvand
 • Rengøring med rengøringsmidler
 • Havearbejde
 • Sport, særligt kontaktsport eller træning i fitnesscenter
 • Madlavning 

  2. Tag dine smykker på til sidst 

  Det er fristende at tage dine smykker på som det første, når du klæder dig på om morgenen, eller forbereder dig til en aften i byen. Det er dog bedre at vente indtil du er helt klar, før du tager dine smykker på. Uanset om du bærer ædelmetal eller 316L stål, kan kemikalierne fra make-up, hårprodukter og parfume beskadige dine smykker. 

  3. Undgå at bruge lotion sammen med dine smykker

  Selvom lejlighedsvis udsættelse for hånd- og bodylotion ikke skader de fleste smykker, kan det ødelægge finishen på ydre belægningen over tid. Derudover kan opbygning af lotionprodukter føre til hyppigere rengøring af dine smykker. Det er bedst at lægge lotion på dine hænder eller krop, efter du har taget dine smykker af om natten.

  4. Opbevar dine smykker enkeltvis

  Uanset hvor forsigtig du er, når du bærer dine smykker, kan de også blive beskadiget under opbevaring. Ofte kommer dette fra stykker, der banker sammen eller bliver viklet sammen. Den bedste måde at løse dette problem på er, at opbevare dine genstande så de ikke er i direkte berøring med hinanden.

  Overvej nogle af disse idéer til opbevaring af smykker:

  • Smykketræ til halskæder, øreringe, ringe og armbånd
  • Smykkeskrin med rumindeling til dine smykker
  • Smykkeposer

  5. Rejs med et smykkeetui

  Selvom opbevaringen på daglig basis er vigtig, er rejseopbevaring endnu mere vigtigt. At smide dine smykker i en toilettaske eller i en kuffert kan forårsage stor skade. Du kan beskytte dine smykker ved at bruge specialdesignede rejsesmykkeetuier eller smykkeruller, der holder dem sikre og fri for sammenfiltring og skrammer.

  6. Tjek dine smykker regelmæssigt

  Når du bærer og opbevarer dine smykker, er det nemt for smykker at blive snavsede og beskadigede. Inden du tager et par øreringe eller en halskæde på, så tag et godt kig på dem. Så kan du identificere de dele, der skal renses eller repareres.

  Stil dig selv følgende spørgsmål:

  • Hvis den har en lås, er låsen så sikker?
  • Er varen funklende og smuk, eller begynder den at blive snavset?
  • Er der ridser eller andre skader?
  • Har smykket pletter eller andre finishproblemer?

  7. Lær om dine smykker før rengøring

  Før du forsøger at rense nogle af dine smykker, så er det vigtigt, at du kender til de materialer, der bruges til at konstruere dem. Der er forskellige procedurer til rengøring af f.eks. ædelsten eller zirconia ringe og perlesmykker. Visse typer smykker bør aldrig nedsænkes i vand, mens specielle milde poleringer kan genoprette glansen til halskæder i sterling sølv.

  Undersøg dine smykker for information om materialerne i det. Ofte finder du et stempel på bagsiden eller indersiden af et stykke, der kan fortælle dig metalindholdet. Noter materialet smykket er lavet af på vores hjemmeside under Detaljer. På den måde ved du, hvad du skal gøre, når du skal rense dine ting.

  8. Lav et smykkeplejesæt

  Det er nyttigt at have alle dine smykkeplejeartikler på ét sted, så du kan rense og reparere dine genstande uden at skulle jagte de nødvendige værktøjer og materialer. Du kan oprette et simpelt smykkeplejesæt ved hjælp af en lille beholder. Placer følgende genstande indeni:

  • Skånsom, smykkesikker sølvpolering til sterlingsølv eller forsølvede genstande
  • Kommercielle smykkerensere til diamanter, ædle metaller og nogle ædelstene
  • Blød børste til at komme ind i sprækker
  • Blød vaskeskindsklud til polering og tørring
  • Sprit til hårde ædelstene og metaller
  • Vatpinde til polering af svært tilgængelige steder
  • Pincet til fjernelse af fnug eller nulstilling af smykkesten

   9. Lad dine smykker tørre grundigt

   Hvis du renser dine smykker, kan det virke tilstrækkeligt at duppe det tørre med et vaskeskind. Dog kan små mængder fugt tilovers fra rengøring ødelægge din samling. Vent mindst en time efter at have renset et stykke, før du lægger det tilbage i dit smykkeskrin eller etui. Dette vil give fugten tid nok til at fordampe fuldstændigt.

     Opretholdelse af værdi og skønhed

     At pleje dine smykker er en vigtig del af at bevare deres værdi og skønhed. Alle genstande ser bedre ud og holder længere, når du ved, hvordan du skal passe godt på dem. Brug din dømmekraft og tag dig god tid, og du vil holde din smykkegarderobe så god som ny længe.